(SURSE) Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă a atacat la CCR legea care elimină dobânda la dobândă ©

(SURSE) Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă a atacat la CCR legea care elimină dobânda la dobândă ©

Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă a sesizat Curtea Constituționale (CCR) cu privire la legea care elimină dobânda la dobândă pe perioada amânării ratelor, au declarat surse parlamentare pentru stiripesurse.ro.

OUG 168/2020 se referă la reglementări privitoare la măsurile luate în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, printre care şi amânarea ratelor la credite pentru cetăţeni.

Dobânda datorată de debitori precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, spune proiectul.

Potrivit OUG, „pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, cel mai târziu până la 15 iunie 2020”.

 » Aflați mai multe informații aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.