ROPRES

Surse. Coaliţia a stabilit un mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, pe o perioadă de 3 luni

Distribuiți acest articol!

Liderii coaliţiei au decis instituirea, timp de trei luni, a unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor. Lunile pentru care ar trebui să existe această compensare ar fi iulie-septembrie, iar ordonanţa de urgenţă să fie adoptată până la finalul lunii, arată Adevărul.

Compensarea parţială ar urma să se aplice pentru lunile iulie, august şi septembrie, urmând ca ordonanţa de urgenţă să fie adoptată până la finalul acestei luni. De altfel, mâine este o şedinţă de Guvern. Potrivit unor surse guvernamentale, sunt asigurări că nu vor mai avea loc creşteri ale preţurilor la pompă până la aplicarea compensării. Scăderea TVA nu e văzută ca o soluţie, unele estimări fiind că în trei săptămâni măsura devenind ineficientă.

Surse din Coaliţie au precizat că după întoarcerea din Emiratele Arabe Unite, premierul Ciucă a fost cel care cerut o întalnire cu Marcel Ciolacu. Liderul PNL şi cel al PSD au bătut palma pe compensarea parţială la întâlnirea de miercuri.

Anterior, în cursul dimineţii a avut o întâlnire, la sediul Guvernului, cu miniştrii Energiei şi Finanţelor, pentru găsirea de soluţii privind preţurile majorate la carburanţi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că în cursul dimineaţii de miercuri a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu miniştri şi secretari de stat de la Ministerul Energiei şi Ministerul Finantelor, alături de conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al Guvernului.

Potrivit lui Dan Cărbunaru, tema a fost legată de soluţii pentru gestionarea situaţiei preţurilor la carburanţi. El a adăugat că aceste soluţii urmează să fie stabilite şi comunicate până joi.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...