SURSE: Blocaj în coaliția PSD – PNL, nici o decizie despre comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele

Ședința coaliției PSD-PNL convocată luni la ora 16.00 pe tema comasării alegerilor s-a încheiat fără nici un rezultat, potrivit surselor G4Media. Delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la un numitor comun privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Vezi mai jos informații din timpul negocierilor.

Update 19.50: Liderii PSD și PNL nu au ajuns la nici un consens nici măcar în ce privește candidaturile în marile orașe controlate acum de USR, precum București, Timișoara ori Brașov, au declarat pentru G4Media surse din coaliție

Update 19.22: Principala neînțelegere dintre cele două partide se referă la candidaturile la prezidențiale, potrivit surselor G4Media. Nici PSD, nici PNL nu renunță la candidatura proprie la alegerile prezidențiale

Update 10.19: O nouă ședință a coaliției va avea loc, cel mai probabil, vineri

Update 19.10: PSD le-a cerut liberalilor, la schimb pentru comasarea alegerilor, stabilirea unui calendar complet pentru toate cele patru rânduri de alegeri, potrivit unor surse social-democrate.

Update 19.00: Ședința s-a încheiat fără nici un rezultat, potrivit surselor G4Media. Delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la un numitor comun privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Vom reveni cu detalii

Articol inițial: Liderii coaliției PSD – PNL s-au întâlnit luni de la ora 16.00 la sediul guvernului pentru a discuta despre cele patru rânduri de alegeri din acest an. E a doua încercare a liderilor din cele două partide de a ajunge la o înțelegere după eșecul de săptămâna trecută.

Rămâi pe G4Media pentru cele mai importante informații de la întâlnirea celor două partide
Joi, discuțiile au durat aproximativ două ore, după care politicienii au plecat la o recepție organizată cu ocazia Zilei Serviciului de Informații Externe (SIE).

Liderii celor două partide, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au negociat atât eventuala comasare a alegerilor europarlamentare și locale, cât și alte subiecte, precum candidaturile la primăriile marilor orașe și candidatura la președinția României.

Liderii PSD doresc să tranșeze ambele comasări (locale cu europarlamentare și parlamentare cu prezidențiale), în timp ce liderii PNL ar fi dorit să se discute deocamdată doar despre europarlamentare și locale.