Surpriză la sondajele interne. Un partid politic extraparlamentar trece de 9%: AUR

Surprize mari la sondajele interne comandate de partidele politice. Redacția 60m.ro a pus mâna pe unele dintre ele și cifrele nu arată deloc bine pentru partidele parlamentare.

Dezamăgirea românilor este profundă și acest lucru se vede în intenția de vot a cetățenilor. Mai mult decât atât, sondajele interne arată diferit față de cele prezentate public, în sensul că se manipulează opinia publică prin eliminarea altor partide.

Se pare că votul antisistem s-a mutat de pe USR-PLUS pe un nou partid politic. Nemulțumirea românilor este în creștere și se radicalizează.

Iată că redacția 60m.ro vă prezintă adevărul, nu falsurile plătite cu sute de mii de euro.

Pe primul loc în opțiunea de vot se află PNL cu 26% din intenția de vot. Partidul este în scădere evidentă, sub cifrele oficiale scoase prin institute de sondare ale partidelor politice.

Pe următorul loc se află PSD la peste 24% din intenția de vot. Și de această dată cifrele reale se ascund românilor. Partidul lui Dragnea, Iliescu, Năstase sau Ponta stă mai bine decât se prezintă.

Pe locul trei se află alianța USR-PLUS cu 16% din intențiile de vot. La alegerile locale partidul a luat sub 10%, deci numerele mai mari de 20% sunt aberații propagandistice monumentale. Bula USR-PLUS pare că deja răsuflă. Partidul nu a convins și a pierdut mult pe intenția de vot din diaspora.

Pe locul patru este Pro România cu 11% din intențiile de vot. Practic PSD și-a împărțit voturile cu noul partid politic. Mulți afirmă că Pro România este noul PSD, așa cum PNL a fost noul PDL. Cifrele sunt mai mari decât se afișează publoc, dar partidul lui Victor Ponta se consolidează în teritoriu.

Surpriza mare este însă pe locul cinci. Un partid naționalist extraparlamentar strânge peste 9% din intențiile de vot ale românilor. Este vorba despre partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) condus de către George Simion. AUR are o extraordinară susținere în diaspora: peste 29% din opțiunile de vot, fapt ce ridică media națională. Dar nu este chiar o surpriză, George Simion, liderul partidului, are cea mai mare expunere în mediul online, acolo unde va câștiga bătălia. Este personajul politic scos de sistem din sondajele publice, dar expunerile sale pe facebook depășesc cu mult puterea de audiență a presei TV.

Pe locul șase se află PMP. Partidul fostului președinte convinge 7% dintre români, menținându-se puternic și pe scena politică. La PMP asistăm practic la o revenire în forță. Partidul stă foarte bine obținând o parte din voturile antisistem.

Partidul Ecologist Român și Partidul Verde reușesc împreună să ia 2% din opțiunile de vot, insuficient pentru a trece pragul electoral. Aducerea unor foști PSD-iști în interior a dezamăgit.

Peste 5% dintre români nu s-au decis încă sau votează formațiuni politice cu un scor electoral mai mic de 1%.

Scena politică este una volatilă. Încă se joacă, dar totul depinds de oferta și propunerile electorale.

Partidele mari plătesc sute de mii de euro pe sondaje false, manipulatoare. Legea electorală permite acest lucru, așa că se bagă bani și apoi ei se întorc la conducerea partidelor. Fiind vorba de o subvenție publică totul se plătește de români.