Actualitate ROPRES

Super-autobuz alimentat cu hidrogen, în teste pe străzile din Râmnicu Vâlcea

Super-autobuz alimentat cu hidrogen, în teste pe străzile din Râmnicu Vâlcea
Distribuiți acest articol!

Un autobuz inovativ alimentat cu hidrogen va circula săptămâna aceasta într-un mare oraș din România pentru a fi testat în vederea unei posibile achiziţionări a unor astfel de vehicule prietenoase cu mediul pentru transportul în comun din oraş.
Despre acest fel de transport anunţul a fost făcut luni, 6 decembrie, de autoritățile din Râmnicu Vâlcea.
În acest scop, „Din dorinţa de a face o simulare în condiţii cât mai apropiate de realitate, autobuzul va circula pe mai multe linii ETA din oraş, fiind disponibil şi pentru îmbarcarea călătorilor, ce vor avea astfel ocazia să călătorească gratuit cu acest mijloc de transport. Pe durata testării, compania ETA S.A. (operatorul de transport în comun din oraş – n.r.) va realiza o monitorizare a autonomiei şi a consumului de hidrogen înregistrat, în paralel cu studiul comparativ al costurilor de operare a acestui autobuz faţă de autobuzele alimentate cu alte tipuri de combustibili neconvenţionali, dar şi o analiză a cheltuielilor aferente implementării infrastructurii necesare (inclusiv a unei staţii de reîncărcare) pentru operarea unei flote de autobuze alimentate cu hidrogen”, se arată în comunicatul trimis de Primăria Râmnicu Vâlcea.
Conducerea primăriei, a precizat că acest autobuz, fabricat de compania poloneză Solaris Bus&Coach este sută la sută ecologic, fiind bazat pe cele mai noi tehnologii din domeniul hidrogenului, motiv pentru care probele vor fi realizate în parteneriat şi cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI – Râmnicu Vâlcea, recunoscut pe plan naţional şi internaţional şi pentru tehnologiile energetice bazate pe hidrogen dezvoltate.
Aşadar, „Principalele avantaje ale utilizării acestui tip de vehicule sunt autonomia mult mai mare comparativ cu a unui autobuz electric cu acumulatori şi timpul de alimentare mult redus: de la câteva ore (în cazul încărcării acumulatorilor unui autobuz electric), la câteva minute. În contextul în care autobuzele cu emisii ‘zero’ reprezintă viitorul transportului în comun,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...