Studiu: În corpurile balenelor și delfinilor eșuați s-au descoperit niveluri ridicate de mercur şi substanţe toxice prezente în plastic

Un nou studiu a dezvăluit că delfinii şi balenele eşuate pe plajele din sud-estul Statelor Unite prezentau un nivel ridicat de toxine, inclusiv mercur şi substanţe chimice care se găsesc în plastic, scrie Agerpres.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, datele prezentate în studiu oferă informaţii noi, tulburătoare, despre impactul poluării asupra mamiferelor marine, informaţii ce ar putea ajuta la salvarea speciilor vulnerabile şi în declin.

De asemenea, constatările ar putea reprezenta un semnal de alarmă pentru oameni, deoarece balenele şi delfinii consumă specii de vieţuitoare marine care se află şi pe mesele oamenilor, au atras atenţia cercetătorii.

”Trebuie să facem tot ce putem pentru a reduce cantitatea de substanţe toxice care pătrund în mediul nostru marin şi care au urmări importante asupra sănătăţii şi a mediului, nu doar pentru vieţuitoarele marine, ci şi pentru oameni”, a declarat autorul principal al studiului, doctor Annie Page-Karjian.

”Delfinii consumă o varietate de peşti şi creveţi din aceste medii marine, la fel şi oamenii”, a adăugat Page-Karjian, specialistă în biologie marină la Institutul Oceanografic Harbour Branch din Fort Pierce, Florida.

Pe lângă compuşii chimici prezenţi în plastic, în cadrul studiului au fost identificate în corpul animalelor eşuate substanţe toxice ca mercurul,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro