STUDIU: Consumul excesiv de alcool poate provoca apariția Alzheimerului încă din tinerețe

Apariția Alzheimerului poate fi cauzată de consumul excesiv de alcool, arată un studiu publicat în Molecular Neurobiology, citat de MedicalXpress.

Oamenii de știință au descoperit cum să descifreze fiecare etapă moleculară în care alcoolul duce la cea mai comună formă de demență.

Cercetarea a fost realizată de oamenii de știință de la Institutul Feinstein pentru Cercetări Medicale din New York și pleacă de la ideea că alcoolul consumat excesiv este toxic pentru creier.

Consumul excesiv de alcool modifică o proteină normală a creierului și o transformă într-un agent biologic care este prezent în cazul bolii Alzheimer, proteina Tau.

Proteina Tau cu o conformație anormală a fost calificată drept unul dintre semnele distinctive ale Alzheimerului, iar consumul excesiv de alcool este acum legat de producerea acestui tip de proteine Tau anormale.

Mai mult, oamenii de știință de la Institutul Feinstein susțin că consumul frecvent și intens de alcool este legat de apariția timpurie și de severitatea crescută a bolii Alzheimer.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: