Actualitate ROPRES

Studenţi politehnişti ajutaţi financiar să implementeze planuri de afaceri

Studenţi politehnişti ajutaţi financiar să implementeze planuri de afaceri
Distribuiți acest articol!

Politehnica ieşeană va ajuta financiar 22 de studenţi pentru a-şi transforma ideile de afaceri în realitate. Proiectul cu finanţare europeană realizat de către Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi beneficiază de fonduri în valoare de 2 milioane de euro, fiind intitulat „STAR – Susţinerea tinerilor pentru afaceri reuşite”.În competiţia de finanţare au fost depuse 376 de proiecte, însă doar 68 dintre acestea au şi primit banii ceruţi, potrivit reprezentanţilor TUIASI, proiectul depus de inginerii ieşeni obţinând puntaj maxim. Pe lângă proiectul amintiti, Politehnica mai are încă două eligibile pe lista de rezervă, care ar putea primi finanţare atunci când se vor descoperi surse de finanţare suplimentare.

„Beneficiul major pe care îl vor avea participanţii în viitorul grup ţintă al proiectului este că vor începe să gândească soluţiile tehnice pe care le propun în termeni de business şi de utilitate pentru societate. Chiar dacă nu toţi studenţii participanţi vor deveni angajatori, în mod sigur vor fi foarte buni angajaţi datorită abilităţilor antreprenoriale pe care le vor dobândi. TUIASI a desfăşurat numeroase proiecte care au avut ca scop formarea sau îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale ale studenţilor noştri – competenţă cheie în viziunea Comisiei Europene – dar de această dată, prin proiectul STAR, universitatea asigură şi suportul financiar consistent pentru transpunerea ideilor în realitate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică.

Practic, în cadrul proiectului vor beneficia de formare profesională în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale un număr de 350 de studenţi, urmând ca la final să primească certificatul de absolvire a cursului emis de ANC Iaşi şi o bursă de 200 de lei. Dintre aceştia 25 vor fi selectaţi pentru a beneficia de un program intensiv de pregătire antreprenorială, iar în final 22 de studenți vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...