Știrea Zilei cu Doina Grosu: Invitat special, deputat AUR Viorel Focșa

Ediția din data de 3 martie 2021 a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu, l-a avut ca invitat pe deputatul AUR, Viorel Focșa, pentru a dezbate subiectul portului Constanța. Weekendul trecut, deputatul Viorel Focșa a fost prezent la un protest împotriva vânzării portului Constanța.

Întrebat de motivele pentru care nu este de acord cu vânzarea portului, acesta a declarat: „Dacă guvernul s-a grăbit așa repede ca să vândă, înseamnă că au gânduri străine de interesul național și automat trezesc mari suspiciuni în ceea ce dumnealor vor să concretizeze într-o așa-zisă tranzacție. Dar dacă vorbim despre vulnerabilizarea strategică a României, în niciun caz portul nu trebuie vândut pentru că garantează suveranitatea din altă poziție economică în cazul în care portul rămâne.”

Viorel Focșa susține că atât el, cât și AUR sunt de părere că portul trebuie să rămână așa cum este, adică 80% în proprietatea statului român.

Întrebat dacă principalul motiv pentru care România nu intră în Spaţiul Schengen este portul Constanța și dacă acesta trebuie cedat pentru a fi acceptați, deputatul AUR a răspuns: „Așa cred unii. Dar, poate fi o explicație. De fapt, principala explicație de nu am fost acceptați în Spaţiul Schengen. Da, este portul Constanța. Pentru că după unele calcule făcute de specialiști, cu cel puțin 15% din actuala activitate și bineînțeles profit a portului Rotterdam, intrarea României în Spaţiul Schengen ar dăuna, ar cădea cu 15% profitul pe portul Rotterdam.”

Emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu, din data de 3 martie 2021, o puteți vizualiza pe 60m.ro.

Sursă text: 60m.ro

Sursă foto: facebook.com/60m.RO