Știrea Zilei cu Doina Grosu: George Badiu, despre votul bugetului în parlament

Ediția din data de 2 martie 2021 a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu, l-a avut ca invitat pe deputatul AUR, George Badiu. Liderul AUR, George Simion, refuză banii cu care sunt finanțate partidele. Este vorba de acei 4 milioane de euro care le-ar reveni și doresc să investească acești bani în construirea unui spital.

„Legea privind finanțarea partidelor politice și finanțarea campaniei electorale este destul de restrictivă. Sunt câteva domenii în care poți să cheltui banii de la bugetul de stat, pentru că prin lege se acordă o anumită sumă de la bugetul statului, în funcție de scorul obținut în alegeri, de numărul de primari, de consilieri județeni, de președinți de consiliu județeni, pe care i-ai obținut la alegerile locale și la alegerile parlamentare. În funcție de asta, e o formulă de calcul și se alocă o sumă de bani.”, a spus deputatul George Badiu, cu privire la modul în care se obține finanțarea partidelor.

Cu privire la finanțarea partidului AUR, George Badiu spune că: „Noi avem anual undeva la aproape 4 milioane de euro. Banii s-au virat în contul AUR, de la Guvern. Problema este că nu vrem să-i cheltuim. Deci noi căutăm la acest moment soluții pentru a reuși să evadăm un pic din aceste limite ale legii”.

Dacă doriți să aflați mai multe despre finanțarea partidelor, puteți urmări emisiunea pe 60m.ro.

Sursă text: 60m.ro

Sursă foto: facebook.com/60m.RO