Știrea Zilei cu Doina Grosu: Alexandru Săraru, despre sistemul medical din România

Ediția de astăzi a emisiunii Știrea Zilei cu Doina Grosu, difuzată pe 60m.RO, l-a avut ca invitat pe analistul politic Alexandru Săraru. Subiectul emisiunii a fost ultima tragedie, incendiul de la Institutul „Matei Balș” și faptul că românii ard în spitale iar vinovații se duc la ski.

Este cunoscut, din păcate, faptul că un pavilion al Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a luat foc. Au murit șase oameni, iar 120 de pacienți au fost transferați la alte spitale. Nu se știe care sunt motivele acestei tragedii. Spitalul a fost mereu prezentat ca un centru de excelență al medicinei românești și pe șefia lui s-au „bătut” doctorii că stiau că așa ceva le dă speranța la nemurirea politică. De menționat este faptul că nici când a luat foc spitalul din Piatra Neamț sau Maternitatea Giulești, șefii sănătății nu și-au asumat vreo parte din vină.

„După câte știu eu și nu numai eu, serviciile medicale acoperă nevoile de sănătate al unei populații. În momentul în care sistemul este bolnav, atunci nimic nu mai are rost. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană pe acest criteriu al serviciilor medicale. Acest lucru are niște cauze. Cauzele sunt foarte grave și multiple. Sunt foarte multe, însă cele mai importante din punctul meu de vedere, sunt corupția, lipsa personalului medical și lipsa personalului medical de calitate. Din punctul meu de vedere, corupția este principala cauză.”, a declarat Alexandru Săraru în legătură cu sistemul medical din România.

Emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu, ce l-a avut ca invitat pe analistul politic Alexandru Săraru, din data de 1 februarie 2021, o puteți viziona aici.

Sursă text: 60m.RO

Sursă foto: facebook.com/60m.RO