Statul român se pricepe în a sprijini firmele străine. Compania germană Lufthansa primește ajutor de stat din România, iar Tarom mai așteaptă…

Statul român a reușit performanța de a sprijini financiar firmele străine, în detrimentul celor românești. Compania germana Lufthansa va primi de la statul român câte 1,3 euro pe fiecare loc pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu data de 1 iulie”.

Consiliul Județean Sibiu și Deutsche Lufthansa AG au încheiat contractul de acordare a ajutorului financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID–19, autorizată de Comisia Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20 noiembrie 2020.

„Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat al Comisiei Europene a constituit o pârghie în asigurarea unei redresări mai rapide a acestui sector afectat în urma pandemiei, menținând totodată condițiile de concurență echitabile pe piața unică. Schema de ajutor încurajează companiile aeriene să aloce un minim de 50% din capacitatea avută în anul 2019 pentru a o putea accesa. Iată că în cel mai scurt timp am putut semna un prim contract cu compania aeriană germană Lufthansa și sperăm că vor urma și alte contracte. În cazul companiei Lufthansa, aceasta și-a asumat o capacitate de operare la și de la Aeroportul Internațional Sibiu de 65% față de capacitatea alocată în anul 2019 și va primi câte 1,3 euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu data de 1 iulie”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.