STAȚII GRATUITE pentru încărcarea MAȘINILOR ELECTRICE, la Constanța

Primăria Municipiului Constanța a montat primele stații gratuite pentru încărcarea mașinilor electrice. Două dintre acestea sunt amplasate în parcarea de la Sala Sporturilor, iar alta a fost montată în stațiunea Mamaia.

Decebal Făgădău: ”Am accelerat programul de stații electrice pentru că ne dorim dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic în municipiul Constanța, ceea ce va permite atât îmbunătățirea calității vieții populației, cât și îmbunătățirea calității mediului înconjurător.”

Stațiile de încărcare sunt complet gratuite și pot fi folosite oricând, de orice tip de mașină electrică.

Încărcarea se realizează, în funcție de capacitatea bateriei și tipul încărcătorului, între două și opt ore, pe locurile de parcare special amenajate pentru alimentarea mașinilor electrice.

Alte câteva zeci de stații electrice urmează să fie montate în mai multe zone, astfel încât toți deținătorii de mașini electrice să poată beneficia de astfel de facilități în orașul nostru.

Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar din oraș.

Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă, emisă de Primăria Municipiului Constanța. Cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente: carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal; declarație GDPR – se găsește pe site-ul Primăriei Constanta; certificat de înmatriculare al autovehiculului; documente care fac dovada dreptului de utilizare al autovehiculului.

D.B.