Statele Unite și Turcia au semnat un acord pentru achiziția de avioane de luptă F-16

Un acord în valoare de 23 de milioane de dolari între Turcia și Statele Unite pentru achiziționarea de avioane de luptă F-16 a primit undă verde de la Washington, a anunțat joi agenția de stat Anadolu, citând surse din Ministerul Apărării, potrivit Kathimerini.

„Contractele au fost semnate, iar lucrul la detalii este în curs de desfășurare prin discuții între delegațiile respective. Detaliile vor fi împărtășite cu publicul după ce vor fi luate decizii”, a transmis Anadolou, citând un oficial neidentificat al ministerului, în urma unui briefing de presă săptămânal ținut la Ankara de purtătorul de cuvânt al ministerului, Zeki Akturk.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat săptămâna trecută că Turcia a semnat o scrisoare de ofertă și acceptare pentru achiziționarea a 40 de avioane F-16 Block 70.

„Vânzarea este o investiție în interoperabilitatea NATO și va sprijini interesele de securitate națională ale Statelor Unite, ale Turciei și ale Alianței NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.