Spre deosebire de Recea, în Tunari primarul se luptă împotriva platformei de gunoi

Două comune din România, două situații total diferite: Recea din Maramureș și Tunari din Ilfov.

La Recea primarul Pavel Octavian, și-a dat binecuvântarea pentru amenajarea unei gropi de gunoi temporare… dar temporar în România înseamnă definitiv, gunoi peste tot, ape poluate, mizerie, ciori și pământ infectat pe eternitate. Ce să mai vorbim de zecile de mașini de gunoi care vor străbate zilnic comuna. La Recea primarul s-a luat la trântă cu cetățenii ca să impună această groapă. Nemulțumit că cetățenii s-au opus și și-au exprimat nemulțumirile i-a chemat în instanță, deși autorizația este vizibil ilegală.

Pe de cealaltă parte avem Tunari. Aici APM Ilfov a emis o autorizație de mediu pentru o platformă de selectare a gunoiului, atenție, nici nu se făcea depozitarea. Construită fără știința autorității locale primarul a aplicat maximul de amendă: peste 20 000 de euro. Aici avem un primar ce se vede cetățean al comunei și pentru care calitatea mediului și vieții este prioritară.

Dar nu s-a oprit aici: Neacșu Alexandru a chemat ministrul mediului la raport și i-a solicitat anularea autorizației emise pe baza unor declarații mincinoase privind distanțele față de vecini iar autorizația se va anula pentru că a fost obținută pe declarații mincinoase.

Doi primari, două abordări diferite: în Tunari un primar se luptă pentru cetățeni, la Recea altul se luptă cu cetățenii.