Spitalul Județean face anchetă internă la Secția Psihiatrie, după ce un pacient s-a spânzurat

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au dispus efectuarea unei anchete interne la Secția Psihiatrie, unde un pacient de 35 de ani s-a spânzurat.

Bărbatul a fost adus și internat în cadrul secției în cursul zilei de luni. Tânărul a fost escortat de poliției la spital.

Pacientul era cunoscut la secția de psihiatrie, având numeroase internări cauzate de abuzul de alcool și manifestând de fiecare dată agitație psiho-motorie și agresivitate verbală față de personal, dar niciodată tendințe suicidale.

„Pacientul a fost sedat și internat sub monitorizare în izolatorul Secție de Psihiatrie, pentru siguranță, dar și din cauza imposibilității personalului medical de gardă de a stabili existența sau nu a unui contact cu pacienți infectați cu Covid-19 sau a simptomatologiei specifice infecției. După administrarea sedativului, pacientul a fost liniștit, neimpunându-se luarea de măsuri restrictive”, conform unui comunicat de presă.

Personalul erau ocupat cu alți pacienți

Conform lui Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, pacientul ar fi profitat de un moment de neatenție al cadrelor medicale și s-a spânzurat de gratiile de la o fereastră.

„Spre finalul celor două ore de monitorizare inițială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienții aduși într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenția lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17.30. S-au început imediat manevrele de resuscitare, au fost anunțate organele de poliție și SAJ Gorj, care a dispus deplasarea la fața locului a unei ambulanțe cu medic. Aceștia au continuat resuscitarea până în jurul orei 18.20, fără a avea succes, iar pacientul a fost declarat decedat. În paralel cu ancheta desfășurată de organele compentente a fost demarată și o anchetă internă la nivelul SJU Târgu Jiu, pentru a stabili cu exactitate desfășurarea evenimentelor și pentru a asigura prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente”, conform conducerii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. IPJ Gorj a început cercetări pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS