Spitalul de Recuperare din Cluj devine Spital COVID din cauza numărului de pacienţi în creştere

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis joi seara ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevină unitate medicală pentru tratarea pacienţilor Covid, începând cu data de 5 august, ora 8.

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară Covid, apropierea faţă de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de Terapie Intensivp. Ambulatoriul şi baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe şi vor funcţională. Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic. De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit acestuia, evoluţia epidemiologică este una în creştere, motiv pentru care spitalul de Recuperare devine al treilea spital din judeţ, care va primi pacienti bolnavi de covid.

„Nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a mai spus prefectul.

Decizia ca Spitalul de Recuperare să devină spitla COVID intră în vigoare în data de 5 august,

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro