Spionul perfect pentru cei care pescuiesc ilegal

Albatrosul se numără printre cele mai mari păsări zburătoare din lume. Are și abilități care l-ar face un spion perfect: poate călători pe distanțe mari și localizează obiecte de la câțiva kilometri. Cum e un mare iubitor de pește, oamenii de știință de pe Insulele Crozet, un teritoriu francez din sudul Oceanului Indian, s-au gândit să coopteze albatroșii în lupta împotriva pescuitului ilegal. Iar rezultatele sunt și în avantajul păsărilor. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

Cu o anvergură a aripilor de până la trei metri jumătate, albatrosul pare cea mai maiestuoasă pasăre marină din emisfera sudică. Dar este și una dintre speciile amenințate.

Aici, în Insulele Crozet franceze, un arhipelag care face parte din Teritoriile australe și antarctice franceze (în sudul Oceanului Indian), Henri Weimerskirch și colegii săi echipează păsările cu transmițătoare. Din toamna trecută au tot urmărit traseele de zbor ale albatroșilor.

O pasăre fascinantă: albatrosul are cea mai mare anvergură a aripilor

Weimerskirch e fascinat din copilărie de aceste păsări.

„Albatroșii zboară cu viteze de 70-80 kilometri pe oră,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro