Speranţă sub formă de Remdesivir pentru bolnavii de coronavirus de la un spital din ţară. Tratamentul ajunge pentru doar 7 pacienţi

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

România va beneficia de 25.000 de doze care vor ajunge în spitalele din ţară, în trei tranşe. Cristian Oancea directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara spune că deja a primit o primă tranşă de doar 35 de flacoane de Remdesivir. Cantitatea este insuficientă în raport cu nevoile de pe secţia de Terapie Intensivă. Cristian va cere Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de doze.

„În acest moment avem Remdesivir aproximativ pentru şapte pacienţi. Deja pe doi pacienţi aflaţi în Terapie Intensivă i-am pus sub acest tratament”, spune dr. Cristian Oancea, adăugând că următorii vor intra în zilele viitoare. „De asemenea, am făcut în atenţia Ministerului Sănătăţii o cerere de suplimentare a cantităţii de Remdesivir pentru spitalul nostru”, a declarat directorul Spitalului Vicotor Babeş din Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal.

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro