SpaceX, in asteptarea unui zbor istoric. Crew Dragon la misiunea Demo 2

Racheta Falcon 9 a fost ridicata la verticala pe rampa de lansare 39A de la Cape Canaveral, pentru cea mai importanta misiune a sa pe anul in curs, Demo 2: dupa zborul din marte, ea trebuie sa transporte pe orbita al doilea cargo Crew Dragon, de aceasta data cu echipaj uman la bord. In testele premergatoare zborului, desfasurate in urma cu cateva zile, toate sistemele au fost declarate operationale si misiunea a primit unda verde din partea NASA, potrivit Space Alliance.

Fereastra de lansare se va deschide la 20:33 GMT, miercuri 27 mai, cu a doua optiune pentru sambata 30 mai la ora 19:22 si o a treia optiune pentru duminica, 31 mai, la 19:00 GMT. Probabilitatea de zbor, din punct de vedere al conditiilor meteo, este de 60% pentru miercuri si creste in zilele urmatoare.

Evenimentul este unul important pentru NASA si putem spune istoric pentru SpaceX:

  • refacerea capabilitatii SUA de lansare cu echipaj uman dupa aproape o decada de pauza (ultimul zbor a avut loc in 2011, de atunci astronautii americani trebuind sa apeleze la capsulele rusesti Soyuz, cu un cost de peste 80 de milioane de dolari pe loc).

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro