Sorin Muncaciu – doctor și deputat AUR: “Dreptul de circulație și de a dispune de propriul corp nu este dat de guvern”

Sorin Muncaciu, doctor și deputat AUR, a vorbit într-un interviu acordat redacției 4media.info despre nemulțumirile românilor ieșiți în stradă, atribuțiile parlamentarilor si prezența partidului AUR la protestele din ultima periodă.

“Această dictatură medicală a scos sute și mii de oameni pe stradă în mai multe localități, deoarece s-au luat niște soluții fără legătură cu situația epidemiologică și care sunt parțial copiate după occidentali. Dreptul de circulație și de a dispune de propriul corp nu este dat de guvern și nu poate fi impus decât prin lege. Avocatul Poporului a sancționat amatoria guvernului atunci când aceste restricții nu au fost publicate în Monitorul Oficial. Principalul motiv pentru care guvernul trebuie să cadă este că nu și-a făcut datoria față de populație în situația de criză.” spune domnul Sorin Muncaciu.

“În momentul în care societatea civilă a anuntat o acțiune de protest, AUR s-a alăturat acestei acțiuni, dar nu a fost organizatorul principal. Una dintre probleme pe care le-am observat este că Parlamentul este o organizație defazată. Un alt lucru observat este faptul că declarație politice se desfășoara în fata unei săli goale. Problema este că nu există obligativitatea plenului pentru declarațiile politice. Este absolut incacceptabil faptul că anumite persoane au dreptul de a bloca discuțiile din Parlament. Aceste persoane evită discuțiile din Parlament de care poporul are nevoie și care vrea să audă o soluție din partea noastră, a politicienilor.” susține deputatul AUR.

Întrebat dacă oamenii văd opoziția reală pe care AUR o face în Parlament, domnul deputat Sorin Muncaciu răspunde: “Politica partidului AUR este pentru cetățean și nu ne interesează nimic din ceea ce ne prezintă politicienii ca fiind rezultatul acțiunilor de lobby a diferitelor grupuri din politică. Alianța pentru Unirea Românilor este un partid conservator și pune pe primul plan ordinea și moralitatea. Românii au avut o situație în acești 30 de ani în care, aceste partide tradiționale au făcut tot felul de lucruri, din care s-a arătat că nu există niciun fel de etică și că lucrurile sunt numai la nivel de interes a grupului.”