Sorin Mateescu (AUR) despre „Legea Barnevernet”: Nu vrem să ne raliem la o legislație impusă doar de dragul de a se promova un PNRR care nu aduce niciun beneficiu românilor

Sorin Mateescu, senator AUR de Constanța, a afirmat, într-o scurtă conferință de presă, că Alianța pentru Unirea Românilor se opune categoric proiectelor de lege anti-naționale pe care coaliția PSD-PNL-UDMR vrea să le treacă rapid prin Parlament, doar pentru a se asigura că primește banii din PNRR. Aceste legi sunt nocive, iar societatea civilă a transmis un mesaj cât se poate de ferm: românii nu susțin aceste inițiative.

Senatorii și deputații Alianței pentru Unirea Românilor au făcut scut comun împotriva legilor anti-naționale pe care coaliția de guvernare și-a propus să le treacă rapid prin comisii, fără să existe dezbateri reale și fără să fie admise modificări/îmbunătățiri din partea opoziție – totul pentru a le adopta, deși nu aduc niciun fel de beneficiu românilor.

„În comisiile de specialitate, după cum a fost mediatizat, colegii noștri au făcut un scut împotriva acestor legi. În ceea ce privește proiectul legilor educației, noi am reușit o mică victorie, am reintrodus amendamente și la legile Educației, dar și la celelalte legi nocive. Știm cum lucrează coaliția, inițial ni le admit, dar apoi, în plen, le resping”, a precizat Mateescu.

În ceea ce privește Pl-x 145/2023, cunoscut publicului ca „Legea Barnevernet”, senatorul AUR a subliniat că principala preocupare a factorului guvernamental trebuie să fie bunăstarea copiilor – ori, această lege nu doar că nu propune astfel de măsuri, ci deschide calea către abuzuri din partea instituțiilor statului.

„În ceea ce privește legea Firea, o lege anti-familie și anti-națională, societate civilă a fost vehementă în sensul respingerii acestui proiect de lege în integralitatea sa deoarece singura bogăție pe care o mai are România și care aparține României sunt copiii noștri. Nu vrem să ne aducem aminte din vechile vremuri din Evul Mediu când Imperiul Otoman ne lua copiii și nici nu vrem să ne raliem la o legislație impusă doar de dragul de a se promova un PNRR care nu aduce niciun beneficiu României”, a mai spus Sorin Mateescu.