Sorin Mateescu (AUR): Dacă un român din străinătate suferă, noi cei din țară suferim pentru el!

Parlamentarii AUR nu rămân niciodată indiferenți la problemele cetățenilor români, indiferent că aceștia locuiesc în țară sau peste hotare. Senatorul AUR Sorin Mateescu s-a implicat în cazul profesorului român Marius Balo, care deși a fost eliberat din penitenciar după ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare în China, nu s-a putut întoarce în țară din cauza pandemiei de Covid-19. Balo a ținut să își exprime mulțumirea pentru eforturile depuse de către senatorul Sorin Mateescu, eforturi care l-au ajutat să se poată întoarce acasă.

„Numele meu este Marius Balo, sunt clujeanul care a fost întemnițat la Shanghai timp de 8 ani de zile. Am fost eliberat pe 27 martie, însă mă aflu în continuare la Shanghai deoarece orașul a intrat în lockdown complet. Mi s-au anulat deja două zboruri, însă au reușit cei de acasă să îmi achiziționeze un nou bilet pentru data de 20 aprilie cu aterizare la București pe 21. Sper din suflet ca să nu se anuleze și acest zbor.

Doresc să folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi pentru ca v-ați implicat în eforturile de a mă aduce acasă. Dumnezeu ştie că nu sunt vrednic de cuvintele frumoase pe care le-au spus cei din presă despre mine şi nu mă oglindesc în caracterizarea de om bun şi cinstit pe care mi-au făcut-o (…). Sper să am ocazia la un moment dat să vă mulţumesc personal, pentru că v-aţi implicat pentru mine”, i-a transmis Marius Balo senatorului AUR Cristian Mateescu.

Este pentru a doua oară când profesorul român este blocat în China din cauza pandemiei, scrie Agerpres. Astfel, în ianuarie 2020, chiar la începutul pandemiei, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe din România obţinuseră, în urma unor demersuri juridice şi diplomatice, acordul autorităţilor chineze privind transferarea lui Marius Balo dintr-un penitenciar din Shanghai, pentru continuarea executării pedepsei în ţară. Transferul acestuia nu a mai avut loc în urmă cu doi ani, partea chineză invocând motive legate de măsurile de combatere a pandemiei.