Sorin Lavric(AUR): „AUR Moldova este un partid care răspunde unor nevoi seculare”

Sorin Lavric, senator AUR, a fost invitat la emisiunea Focus, prezentată Olivia Bulboacă, pentru a discuta despre alegerile parlamentare din Republica Moldova, dar și alte subiecte de actualitate ce pot fi urmărite pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5H0wNtcF92/

Domnul Sorin Lavric vorbește despre șansele partidului AUR la alegerile anticipate din Republica Moldova: „Sunt șanse mari, la fel ca speranțele și entuziasmul cu care întâmpinăm aceste alegeri. Dacă dăm timpul înapoi, ne amintim că pe 6 decembrie, când am candidat în România, nimeni nu ne dădea nici o șansă și eram supuși unui boicot mediatic atât de crâncen, încât românii nici măcar nu auzise de noi. Primisem câteva ecouri din țară și știam că suntem pe val și că vom intra.

Acum, lucrurile s-au schimbat radical, nu mai suntem niște anonimi, nu mai suntem supuși unui boicot mediatic și toți au auzit de AUR. Capitalul de notorietate pe care îl avem trece dincolo de Prut, iar basarabenii au auzit de noi. Punctul de plecare este altul, nu mai pornim la drum cu un handicap pe care trebuie să îl întoarcem în favoarea noastră. Faptul că în România am obținut peste 10% din alegeri, nu avem nici un motiv să credem că nu vom obține un scor asemănător și în Basarabia.

De la Dodon sau Voronin nu este nimic de așteptat în măsura în care ești român. Ei se poartă acolo ca niște boieri scăpătați, lipsiți de cultură și care sunt înconjurați de o masă de mercenari. Sunt niște oameni care acționează la comandă în toate sectoarele, iar totul gravitează în jurul lor. Voronin și Dodon trebuie priviți ca niște căpușe financiare lipsite de scrupule și a căror spate le este asigurat de Moscova.

Un alt actor important în care basarabenii își pun speranța este doamna Maia Sandu, care se consideră pro-europeană. Dacă ar fi fost cu adevărat pro-europeană, ar fi ridicat imediat interdicția lui George Simion de a intra în Republica Moldova. George Simion este cetățean al statului români și în același timp este deputat în Parlamentul României. Scuza pe care a găsit-o doamna Maia Sandu este fictivă și echivalează cu minciuna, pentru că ea a spus că nu intră în competențele ei să spulbere această interdicție. Serviciul de Informații și Securitate a introdus această interdicție, iar Maia Sandu controlează în mod direct această instituție.”

Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, sărbătorită pe 14 mai, dar care în acest an a fost trecută sub tăcere. Domnul senator AUR vorbește despre acest eveniment care face parte din istoria noastră: „Această lege a fost votată și promulgată în 2017 de președinte și este o lege admirabilă pentru că întreține memoria acelei generații distruse de comunism. Este vorba de martirii din închisorile comuniste. În acest an, evenimentul a fost supusă unui boicot mediatic total. Această lege instituie o celebrare pe ziua de 14 mai, evocând ziua de 14 mai din anul 1948 când au fost arestați între 6.000 și 10.000 de tineri anticomuniști. Aceasta lege spune că autoritățile centrale sau locale, instituțiile culturale pot sărbători prin discursuri sau depunerea de coroane de flori comemorarea acestei zi a martirilor din temnițele comuniste. Nimeni nu a simțit nevoia să facă acest lucru pe 14 mai, nici măcar președintele sau cel mai amărât primar din această țară.”

Urmăriți întreaga emisiune pe Facebook prin link-ul următor: