Sorin Grindeanu anunță că Ministerul Transporturilor a cheltuit toți banii proveniți din fonduri europene

Sorin Grindeanu a anunțat vineri că Ministerul Transporturilor a cheltuit toți banii europeni. Aflat în vizită la Podul suspendat deasupra Dunării, dintre Brăila şi Tulcea acesta menționat că nu vrea să rezilieze contractele deja începute ci să găsească soluții să le ducă la bun sfârșit.

În ciuda faptului că nu toate companiile contractate lucrează în ritmul dorit de Sorin Grindeanu acesta a declarat că va încerca să găsească soluții pentru a duce la bun sfârșit lucrările, fără a rupe contractele:

”Ca peste tot, sunt companii care îşi fac treaba şi sunt companii care îşi fac treaba cum au fost obişnuiţi în anii 90, când veneau în România cu un laptop şi voiau să facă lucrări de infrastructură. Unii au înţeles că s-a schimbat perioada (..) şi s-au adaptat. Alţii, tot mai puţini şi vor dispărea până la urmă, nu au înţeles. (…) Sunt companii cu care am reziliat contracte, dar nu văd rolul unui ministru acela de a rupe contracte şi de a face spectacol, ci de a încerca de fiecare dată să găsească soluţii să se ducă acele contracte într-un final la bun sfârşit. Când nu se mai poate, există şi această variantă a rezilierii de contracte”, a menţionat Ministrul Transporturilor legat de activitatea unora dintre companiile contractate.

”Până la sfârşitul anului trebuie cheltuite toate sumele, fiindcă altfel vor fi daţi înapoi banii la Bruxelles. Ministerul Transporturilor a avut pe exerciţiul financiare 2014-2020, care are această regulă de n plus 3, adică până la finalul anului acesta de a accesa 4,5 miliarde, pe fonduri europene nerambursabile, i-am accesat pe toţi, am terminat aceste sume în aprilie. Am mai cerut şi am primit încă 10%, adică 450 de milioane de euro, îi terminăm şi pe aceştia foarte repede, undeva în august, o să mai cerem, pentru că mai bine accesăm aceste sume decât să le trimitem înapoi la sfârşitul anului”, a afirmat Grindeanu.

Acesta chiar le-a transmis colegilor din Guvern că dacă”nu cheltuie, o să cheltuim noi” banii europeni.