Sorin-Cristian Mateescu (AUR): Foști și actuali premieri ai României – ipocrizie în cazul victimelor catastrofei de la Crevedia!

Senatorul AUR Sorin-Cristian Mateescu a susținut o declarație politică în ședința Plenului Senatului României din 6 septembrie a.c., în care a criticat dur foștii și actualii lideri PSD pentru faptul că aceștia refuză să-și asume responsabilitatea față de tragediile ce au avut loc în mandatul acestora.

Senatorul Mateescu a făcut referire la declarația fostului premier Victor Ponta, consilier onorific al premierului Ciolacu, care a afirmat că:

 „Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli. Sunt două categorii: Cei care învață și proștii. (…).România a tratat după Colectiv 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”, sau  „cu banii plătiți către spitale din străinatate în ultimii 8 ani se puteau face secții de arși în toate marile centre medicale din România – și NU s-au făcut din cauza celor ca Drulă și Cioloș! Acum Ciolacu trebuie să se lupte cu ce au lăsat ei”.

Declarațiile au stârnit indignarea senatorului AUR, care l-a acuzat pe Victor Ponta de demagogie, având în vedere că PSD a fost 5 ani la guvernare după tragedia de la Colectiv.

„Domnul Ponta bănuiesc că are avizul domnului premier Ciolacu, a cărui consilier este, și contrazice afirmațiile propriului său șef, plus așa-zisele programe ale Ministrului Sănătății, domnul Rafila, care spune contrariul legat de realizarea secțiilor de arși de către guvernele Ponta, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Ciucă, de care PSD-ul nu poate fi străin.

Deci, stimați colegi, ce să înțelegem din afirmațiile liderilor ( foști și actuali) ai PSD-ului ?! Că nu le pasă real de țară ? Da, e adevărat ! Că le pasă doar de propriile interese și de protejarea clienților politici care au afaceri cu stațiile GPL? Da, se pare că acesta este adevărul!”

Senatorul Sorin-Cristian Mateescu și-a încheiat declarația cu o constatare amară: pentru PSD și aliații lor primează doar afacerile și protejarea responsabililor ce provin din organizațiile teritoriale pesediste.