Sondaj IRES: 4 din 10 români declară că se vor vaccina împotriva COVID-19

Conform unui sondaj IRES privind percepţia românilor cu privire la vaccinarea anti COVID-19, 4 din 10 români declară că se vor vaccina împotriva COVID-19, dar 1 din 5 este decis să nu se vaccineze.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 13-15 ianuarie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eşantion de 1.512 persoane, transmite HotNews.ro.

Aceștia au constatat că respondenţii de peste 50 de ani au o părere bună despre vaccinuri în proporţie uşor mai ridicată, proporţia cea mai ridicată a scepticilor fiind în rândul categoriei de vârstă 36-50.

Cu cât nivelul lor de educaţie este mai ridicat, cu atât respondenţii declară în proporţie mai mare că au o părere bună despre vaccinuri.

Întrebaţi care este principalul motiv pentru care au o părere proastă despre vaccinuri, cei 18% dintre intervievaţi care sunt de această părere dau următoarele motive: teama de reacţii adverse – 30%, lipsa încrederii sau acordului cu vaccinurile – 18%, lipsa informaţiilor la care are acces populaţia/ suspiciunea de manipulare – 11%.