SONDAJ ARGUMENT: Procent-dezastru, semnal pentru clasa politică. Așa se explică grevele și protestele

Sondaj ARGUMENT despre direcția României/ foto ilustrativ pixabay

ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, vine cu procente devastatoare pe final de an 2021. 

Datele momentului, așa cum reies din sondajul ARGUMENT, arată că 77% dintre români consideră că țara merge în direcția greșită! Doar 19% văd o direcție bună, iar 4% sunt indeciși (1% nu răspuns, 3% nu știu). Eliminând non-răspunsurile, procentul celor care consideră că România merge în direcția greșită urcă la 80%. 20% văd, pe de altă parte, că direcția este bună. 

Deloc surprinzător însă, românii trăiesc cu speranță. Același sondaj, realizat de institutul de sondare al DCMedia Group, arată că 62% dintre români au o atitudine față de viitor optimistă. 30% sunt rezervați, 7% sunt pesimiști și 1% nu răspund. Eliminând non-răspunsurile, procentul optimiștilor crește la 63%. 

Sondajul a fost realizat în perioada 14 – 18 decembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion de 1052 subiecți (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/- 2,8%. 

Vezi rezultatele sondajului ARGUMENT în GALERIA FOTO

De altfel, România este măcinată de proteste și greve spontane, în ultimele zile. Startul a fost dat de ceferiști, care au și obținut o mărire a salariilor cu 10%. Citește mai mult aici: Sindicaliștii au învins. Salariile feroviarilor cresc cu circa 10% de la 1 ianuarie 

În urmă cu o zi, protestele din inima Bucureștiului au avut răsunet internațional. Protestatarii au ajuns până la ușile instituției, iar astăzi poliția emite ”nota de plată”.  Citește mai mult aici: 117 amenzi în valoare de aproape 200.000 de le / Două persoane care au protestat, ieri, împotriva certificatului verde la locul de muncă, în fața Parlamentului, au fost reținute

Citește și: Protestul din București are ecou în presa internațională.

 » Aflați mai multe informații aici.