Solicitare la DNA pe numele Gabrielei Firea: ‘Să se clarifice oficial ce calitate are ea în dosarul penal despre azilele groazei’


Europarlamentarul Vlad Gheorghe a depus o solicitare la DNA prin care cere să i se clarifice calitatea avută de Gabriela Firea în subiectul „azilele groazei”.

„Contextul este că chiar eu am depus o plângere penală pe acest subiect împotriva ei, anul trecut, iar acum ea este dublu candidat (europarlamentare și PMB). Deci este necesar să se clarifice oficial ce calitate are ea în dosarul penal despre azilele groazei”, a spus europarlamentarul Vlad Gheorghe, din fața DNA, pe Facebook. Vlad Gheorghe candidează ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European.

„Această doamnă candidează acum și la Primăria Municipiului București, și la europarlamentare. Interesul ei este, evident, pentru europarlamentare, pentru că, ghiciți ce, acolo este imunitate parlamentară, de europarlamentar. Deci, pe ea de fapt o interesează și de aia rămâne și pe liste pentru că ea știe foarte bine că la primărie pierde și o interesează de fapt imunitatea de la euro”, a explicat Vlad Gheorghe.

Gabriela Firea, despre scandalul azilelor: Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit

Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilelor, care a devenit anchetă penală. ”Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit”, a spus vineri Firea, arătându-se încrezătoare că poate câştiga un nou mandat de primar general.

”Domnul preşedinte şi prim-ministru Marcel Ciolacu a adus aminte acest scandal tocmai subliniind faptul că eu nu am fost implicată, că nu am nicio vină şi că nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit”, a afirmat Firea, întrebată dacă crede că scandalul azilelor va fi o piedică pentru ea în aceste alegeri, relateză News.ro.

Întrebată dacă crede că Marcel Ciolacu îşi doreşte cu adevărat ca ea să câştige un nou mandat la Primăria Capitalei, Firea a răspuns: ”Sunt convinsă că da, pentru că altfel, în acea zi foarte lungă, de 16 ore, de la Guvern, când a fost şedinţa coaliţiei, nu mi-ar fi spus că aceasta este varianta cea mai bună pentru Bucureşti”.

Ea admite că, în condiţiile în care candidatura sa a fost anunţată foarte târziu, timpul este ”un duşman”, dar ”nu un impediment” şi tot timpul poate fi ”un prieten” dacă se va adresa ”direct bucureştenilor”.

”Este normal, prin comparaţie, bucureştenii să considere că am avut un mandat mai bun şi să mă întorc la Primărie pentru a-mi continua proiectele şi pentru a veni cu proiecte noi, inclusiv în domeniul sănătăţii, educaţiei şi cel social”, adaugă Firea.
Părerea premierului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat sâmbătă că scandalul privind azilele în care bătrânii erau exploataţi şi neglijaţi a fost unul „clocit” şi „organizat”. Liderul PSD a susţinut de asemenea că „adevărul a ieşit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”. Ciolacu mai consideră cea mai mare calitate pe care el o are este aceea că a încercat să adune în echipă „tot ce este plusvaloare”.
Context

După ce DIICOT a deschis un dosar penal şi a făcut mai multe percheziţii, ca reacţie la ancheta jurnalistică a Centrului de Investigaţii Media privind azilele groazei din Voluntari, în care vârstnici şi persoane cu handicap erau supuşi unor tratamente inumane, cei care administrau azilele având legătură cu apropiaţi ai Gabrielei Firea, atât Firea, la acel moment ministru al Familiei, cât şi Marius Budăi, ministru al Muncii, au fost nevoiţi să demisioneze. Firea s-a suspendat din funcţiile de conducere deţinute în PSD.