Situaţie scandaloasă la Metrorex: Veniturile au fost majorate în pandemie şi s-au făcut sute de angajări.

Invitat la Digi24, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit despre situaţia scandaloasă de la Metrorex, unde veniturile (salarii plus sporuri de weekend, de Sărbători, de noapte, etc) au fost majorate în pandemie şi s-au făcut sute de angajări.

„Am mai mulţi „cartofi fierbinţi”. Metrorex este într-o situaţie financiară şi structurală foparte dificilă. Subvenţia a ajuns în câţiva ani de la 250 de milioane de lei la 687 mil lei în 2020. 1,1 miliarde de lei au fi nevoile pentru acest an.   Numai nevoile salariale au crescut cu 200 de milioane de lei faţă de anul trecut, ca urmare a noului contract de muncă semnat înn toamnă, care a prevăzut o creştere cu 19% a veniturilor angajaţilor Metrorex”, a declarat ministrul.

  Întrebat la ce valoare a ajuns venitul mediu pe angajat, Cătălin Drulă a spus că este de aproximativ 10.000 de lei (echivalentul a circa 2.000 de euro).  

„Venitul mediu în acest an este în jur de 10.000 de lei, aproape o dublare faţă de ultimii 3-4 ani. (…) Nu a crescut productivitatea, dar s-au făcut angajări, circa 1.300 de oameni, din care 900 de oameni pentru cei 6-7 km ai magistralei 5.   Sunt creşteri succesive de salarii/venituri”, a afirmat ministrul susţinând că nu este normal ca statul să plătească subvenţii atât de mari doar pentru un sistem de transport din Bucureşti. Drulă nu a precizat dacă este vorba de venitul brut sau veniturile nete.

Sursă text: adevarul.ro

Sursă foto: G4media.ro