Sindicaliștii din sănătate amenință cu proteste. Ciprian-Titi Stoica (AUR): Ministrul Rafila a refuzat să ne primească

Sindicaliștii din sănătate au anunțat că vor continua protestele după 6 iulie. Ei susțin că Ordonanța de Urgență adoptată vineri de Guvern este o ordonanță a amăgirilor, care nu răspunde cerințelor formulate de aceștia. „Există o diferenţă foarte mare între beneficiile anunţate public pentru angajaţii din Sănătate şi beneficiile reale”, au transmis reprezentanții Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

Situația nu este deloc surprinzătoare ținând cont că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu s-a arătat deloc dispus să discute la modul serios despre problemele din sănătate și nici despre revendicările sindicaliștilor. Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica și-a arătat solidaritatea față de angajații din sănătate. El a afirmat că și-a dorit să aibă o întrevedere cu ministrul Alexandru Rafila la sfârșitul lunii mai, însă s-a lovit de ostilitatea celor din minister.

„Am fost la Ministerul Sănătății alături de colegul meu, deputatul de Dolj Daniel Gheba, de deputatul neafiliat Dumitru Coarnă și de doamna Anca Alexandrescu, reprezentând o televiziune națională.

Am stat acolo peste cinci ore pentru a susține medicii rezidenți care au trecut cu brio examenul de rezidențiat și cărora nu le au fost oferite posturi, după ce mai mulți ani la rând numărul de posturi a fost suplimentat. De această dată, ministrul Rafila și cei șase secretari de stat refuză să facă acest lucru. Vreau să vă semnalez faptul că acolo am avut parte de o primire ostilă. Nu am fost acceptați demnitari ai statului român să intrăm și să discutăm cu ministrul, cu secretarii de stat, cu șefii de cabinete sau cu alți consilieri. Un fapt foarte grav și la care în zilele următoare vom face o interpelare către ministrul Rafila. Astfel de comportament trebuie să înceteze de îndată. Se tot spune că noi facem doar opoziție, că noi doar demascăm, semnalăm nereguli și nu avem soluții”, a declarat Stoica într-o conferință de presă.