Simona Halep a acceptat invitația » Revine în circuit peste două săptămâni: „Abia aștept!”

Așteptarea a luat sfârșit pentru Simona Halep. Decizia favorabilă primită la TAS i-a oferit dreptul de a reveni în circuitul WTA, iar organizatorii turneelor au salutat decizia. Dubla campioană de Grand Slam va reveni chiar într-o competiție majoră, de 1.000 de puncte, la Miami.

Simona Halep revine la Miami Open

„Sunt încântată să vă anunț că voi reveni în circuitul WTA peste două săptămâni, la Miami Open. Le mulțumesc organizatorilor turneului pentru că mi-au oferit această oportunitate. Abia aștept să revin pe teren și să concurez. Ne vedem în curând!”, a transmis Simona Halep pe contul personal de Instagram.

„Cei de la Miami, în clipa în care a ieșit decizia, mi-au oferit un wildcard. Fără ca eu să întreb sau să cer. A fost un moment deosebit! Mă arunc puțin la un turneu atât de mare, dar rezultatele nu există pentru mine! Pentru mine e importantă bucuria de a simți iar tenisul”, a explicat Halep la Antena 3 CNN.

Rămasă fără clasament, Simona Halep va putea să ia startul în competiții în perioada următoare doar în baza unor invitații primite de la organizatori.


Miami, turneu cu miză imensă pentru Halep

Simona s-a descurcat bine la Miami de-a lungul anilor. A jucat două semifinale, în 2015 și 2019. S-a calificat în alte două rânduri în faza sferturilor de finală.

Competiția din Florida pune la bătaie în 2024 premii în valoare de 8.995.555 dolari. Mai importante sunt punctele pentru Halep. Simpla prezență pe tabloul principal îi va aduce 10 puncte.

Câștigătoarea competiției va fi răsplătită cu 1.000 de puncte și un cec în valoare de 1,1 milioane de dolari.
Simona Halep revine după 566 de zile

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, un eșec surprinzător suferit în turul inaugural de la US Open, 2-6, 6-0, 4-6, în fața ucrainencei Daria Snigur.

La startul competiției de la Miami vor fi contorizate 566 de zile de la ultima apariție a constănțencei în circuit.