Silviu-Titus Păunescu (AUR): Ne opunem vehement introducerii certificatului verde!

Mii de români din toată țară s-au alăturat protestului împotriva certificatului verde, care a început la ora 9:00 dimineața în fața intrărilor oficiale de la Camera Deputaților și Senat. La manifestație participă și parlamentarii AUR, care se opun vehement adoptării unui proiect de lege prin care acest certificat devine obligatoriu pentru angajați.

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a subliniat că Alianța pentru Unirea Românilor nu susține nicio inițiativă legislativă prin care certificatul verde devine obligatoriu pentru a avea acces la bunuri și servicii sau la un loc de muncă. „Luptăm împotriva oricăror măsuri aberante care restricționează libertatea românilor în contextul acestei pandemii de Covid-19, măsuri care vor să fie introduse fără un a avea fundament științific”.

Românii și-au câștigat libertatea în stradă, nu cedăm acum, după 32 de ani

O astfel de lege este inacceptabil să fie adoptată într-un țară democratică, a atras atenția Păunescu, în contextul în care, potrivit unor surse PSD, Guvernul ia în calcul asumarea răspunderii pe legea certificatului COVID.

„Un certificat care nu spune dacă ești sau nu infectat, dar care îți interzice accesul la bunuri și servicii sau chiar la locul de muncă, este doar un mijloc de control social, un instrument de forțare a vaccinării. În decembrie 1989, părinții noștri au fost în stradă și au strigat LIBERTATE! Acum, după 32 de ani, e rândul nostru să luptăm pentru același lucru, să ne arătăm susținerea față de valorile în care credem!”, a declarat deputatul AUR, prezent la manifestația de astăzi.