Silviu-Titus Păunescu (AUR): Centrele pentru marii arși – o bătaie de joc la adresa românilor

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a reacționat dur la anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă privind aprobarea unui nou OUG pentru finalizarea a trei centre de mari arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Coaliția PSD-PNL-UDMR a dat nouă miniștri ai sănătății din 2014 până în prezent și, în ciuda declarațiilor sfârâitoare făcute în urma tragediei de la Colectiv, nu s-a construit niciun spital nou în România.

La 8 ani după tragedia de la Colectiv, nu s-a produs nicio schimbare majoră în sistemul medical românesc. Din contră, subliniază Titus Păunescu într-o declarație politică, punctul culminant a fost atins prin nu mai puțin de 14 incendii care au afectat spitalele într-un an, acestea devenind, mai degrabă, adevărate crematorii, decât locuri unde oamenii să meargă având încrederea că se vor vindeca sau, măcar, să-și amelioreze starea de sănătate.

Deputatul AUR a reamintit că, în urma incendiilor ce au avut loc în spitalele din Piatra Neamţ, Bucureşti şi Constanţa, președintele domnul Klaus Iohannis, a promis întregii națiuni că vor fi luate măsuri pentru a evita astfel de incidente pe viitor. Până astăzi nu s-au luat măsuri de siguranță în ceea ce privește instalații de gaze şi reţele de electricitate din spitale – principala sursă de la care au luat foc secţiile.

De asemenea, în 2014, Guvernul a aprobat o HG care prevedea construcția a 4 centre de mari arși – două la București, unul la Timișoara și unul la Târgu Mureș. Niciunul din aceste mari centre nu a fost realizat. Acum, după 9 ani, premierul Nicolae Ciucă anunță că a aproba o altă Ordonanţă de Urgenţă pentru finalizarea și operaţionalizarea a trei centre pentru mari arşi, la spitalele Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi la spitalele judeţene din Timişoara şi Târgu Mureş cu bani împrumutați.

Silviu-Titus Păunescu le-a reamintit parlamentarilor PSD-PNL și UDMR că din 2014 și până în prezent au avut toate pârghiile necesare să realizeze aceste proiecte importante. În schimb, nu doar că nu s-a realizat nimic, însă românii cotizează la un sistem medical care le pune în pericol viața.

„În caz că ați uitat, stimați colegi, sub o formă sau alta, coaliția PSD-PNL-UDMR a dat, în tot acest răstimp, 9 miniștri ai sănătății – Eugen Nicolaescu, Nicolae Bănicioiu, Florian Bodog, Sorina Pintea, Victor Costache, Nelu Tătaru, Florin Cîțu, Atilla Cseke, Alexandru Rafila, ca să nu mai adăugăm și basmele promisiunilor electorale – de la cele cinci mari spitale regioanale, până la reformarea sistemului medical.

Stimați colegi, vă îndemn să renunțați la ipocrizie și să încercați să urmați dictonul latin facta, non verba, adică mai faceți și treabă, apoi vorbiți, că pe vorbe goale, de 30 de ani, noi, românii, cei care cotizăm și pentru sistemul medical, murim cu zile în spitale!”, a spus în încheiere deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu.