Silviu-Titus Păunescu (AUR): Cei care au căpușat companiile de stat trebuie să plătească pentru prejudiciile făcute statului român

Toți cei care au căpușat companiile de stat trebuie să plătească pentru prejudiciile făcute statului român, a afirmat deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu, într-o declarație politică. Alianța pentru Unirea Românilor va avea în vedere recuperarea acestor prejudicii de la vinovați, inclusiv prin confiscare extinsă a averii.

Silviu-Titus Păunescu a reamintit că, în urma privatizărilor și a prostului management de stat de după Revoluție, România a devenit o țară dependentă de importuri. Mai mult decât atât, statul este incapabil să exploateze propriile resurse, fiind nevoit să apeleze la intermediari străini. Tot ce mai este astăzi de stat este împânzit de sinecuriști și de oameni care nu sunt capabili să îl facă profitabil în folosul românilor.

Deputatul a făcut trimitere către cazul companiilor de stat CFR S.A. – adusă în pragul falimentului – și Complexul Energetic Hunedoara, pe care autoritățile vor să îl spargă între termocentrale și minele de cărbune, mine care, oricum, vor fi închise.

Mai grav este că pentru situația în care se află astăzi România nimeni nu a fost condamnat cu adevărat. Condamnările sunt simbolice, prejudiciile nu se recuperează niciodată, iar, mai nou, prescripția scapă pe bandă rulantă jefuitorii banului public, subliniază Păunescu.

El a adăugat că din 2024, odată cu venirea AUR la guvernare, se vor face demersuri ca toate prejudiciile făcute statului român să fie recuperate, inclusiv prin confiscare extinsă a averii/ „Vom cere ca furtul banului public să devină imprescriptibil, pentru că nu poți fura viitorul țării și apoi să trimiți vederi din Belize și rejudecarea tuturor proceselor prin care acești hoți au fost salvați de o justiție care și-a uitat menirea!”, a mai spus în încheiere Silviu-Titus Păunescu.