Silviu-Titus Păunescu (AUR), către Guvernul Ciolacu: Ce măsuri veți adopta pentru a îmbunătăți calitatea vieții românilor?

Situația economică – inflația, creșterea prețurilor, faptul că salariul de-abia ajunge de la o lună la alta, este un motiv de îngrijorare pentru cetățenii români. În acest context, Guvernul Ciolacu vine cu propuneri de măsuri fiscale ce nu vor avea alt efect decât falimentarea antreprenorilor români și adâncirea crizei în care ne aflăm. Şapte din zece români sunt îngrijoraţi de o posibilă criză economică care le-ar putea influenţa situaţia financiară, potrivit Barometrului UNSAR- IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor.

Potrivit cercetării, evoluţia inflaţiei de la începutul anului i-a afectat pe jumătate dintre intervievaţi, iar respondenţii mai în vârstă, cei cu venituri mai mici şi care locuiesc în mediul rural au fost afectaţi în mai mare măsură.

Institutul Național de Statistică a anunțat că rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna iulie 2023 la 9,4%, de la 10,3% în iunie, însă această scădere nu se reflectă în prețurilor alimentelor. Românii plătesc în continuare facturi mari la utilități și cumpără alimente de bază la prețul de lux, având în vedere valoarea salariului minim pe economie. Cei mai dezavantajați sunt românii din mediul rural.

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a solicitat Ministerului Economiei să transmită ce măsuri urgente va lua „pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, în special prin reducerea inflației, a deficitului bugetar și, mai ales, ce măsuri veți lua pentru zona rurală.”