Silviu Hanganu – coordonator AUR Chiajna: „Nu trebuie să ne mirăm cănd ard spitalele. Guvernul nu a schimbat o priză în tot acest timp”

Silviu Hanganu, coordonator AUR Chiajna, a venit la emisiunea Focus prezentată de Olivia Bulboacă din 19 Martie pentru a discuta despre domeniul cel mai afectat de pandemie, demiterea lui Vlad Voiculescu, locul lui Raed Arafat în instituțiile statului și multe alte subiecte pe care le puteți urmări pe Facebook accesând link-ul următor: https://fb.watch/4-RZW_5azF/

Întrebat cum a fost afectat domeniul aviației de pandemie și de restricții, domnul Silviu Hanganu răspunde:
„Activez în domeniul aviației și este o activitate foarte frumoasă, foarte complexă, dar și cu foarte multe responsabilități. Consider că aviația a fost cea mai afectată pentru că este și un domeniu foarte scump, un domeniu în care cererea este foarte mare și automat corelată cu venirea acestei pandemii, oamenii nu au mai avut voie să călătorească. Pe lângă dovada vaccinului sau a testului antigen, pasagerii trebuie să prezinte un test PCR la îmbarcarea în aeronave și tot odată sunt obligați ca pe întregul cuprins al călătoriei să poarte masca de protecție.”

Domnul Silviu Hanganu vorbește despre decizia de a intra în politică și care a fost pasul.
„Momentul decisiv de a intra în politică a fost pentru a îi oferi copilului meu un viitor mai bun. Nu că aș putea eu să schimb ceva ci să contribui la schimbarea multor lucruri care au intrat într-o pantă descendentă în ultimul an.”

Întrebat despre fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și secretarul de stat Raed Arafat, domnul coordonator AUR răspunde:
„Pe Vlad Voiculescu putem să îl asemănăm ca și un pilot de aeronave. Nu poți să conduci un minister atât de important pentru orice țară, cum nu poți să pilotezi o aeronavă dacă nu ai studiile necesare. Nu poți să vi din afară neavând nici o bază medicală și tu șă conduci un minister atât de important ca ministerul Sănătății. Este a doua oară când Vlad Voiculescu dorește să fie ministru al Sănătății și a eșuat lamentabil. Prima oară a fost după cazul Colectiv, iar a doua oară în zilele noastre când vedem foarte bine câte tragedii s-au întâmplat.

Dacă vorbim despre Raed Arafat, eu știu că noțiunea de comandant și organizațiile acestea paramilitare sunt interzise în România și nu sunt trecute în Constituție. Trebuie să recunoască că această situație a pandemiei la depășit și va trebui să plece cât mai curând posibil.”

Domnul Silviu Hanganu vorbește despre restricțiile și dacă noile restricții își au locul:
„Programul românilor din România, dar mai ales cei din București și Ilfov începe la ora 8-9 dimineața și se termină la ora 17-18 seara. La sfârșitul programului, omul nu mai are timp să își facă cumpărături, deja vine după un an de oboseală, de stres și de incertitudini politice. Am văzut foarte bine, zilele trecute, că toate aceste restricții nu duc decât la aglomerări, implicit la răspândirea viruslui. Este o măsură incoerentă și o măsură care nu își avea rostul pentru România. Trag un semnal de alarmă pentru faptul că România nu a făcut nimic original ci doar a copiat din celelalte țări europene.

Întrebat cum s-a ajuns de scandalul de la Spitalul Foișor din Capitală, domnul coordonator AUR vorbește:
„S-a ajuns din incompetență, guvernul PNL-USR PLUS-UDMR au împrumutat bani timp de un an de zile, iar în toată această perioadă nu s-a mărit capacitatea locurilor de la ATI din spitale și nu s-a format viitorii medici pentru ATI. În toată această perioadă nu s-a schimbat o priză într-un spital, dar banii au intrat foarte mulți. Am citit că datoria externă a României a atins deja un nivel record de 48% și nu știm unde s-au dus acești bani. Cum spuneau și experții din țara noastră, Spitalul Foișor era singurul spital pentru tratament osos și intervenții chirurgicale, unul dintre cele mai apreciate din Europa de Sud-Est.”