Și la stat, și la privat! Un angajat al Penitenciarului Oradea a fost declarat incompatibil de ANI

Și la stat, și la privat! Un angajat al Penitenciarului Oradea a fost declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui angajat al Penitenciarului Oradea, pe numele lui Ionuţ-Mihai Ardelean-Oltean, se arată într-o informare oficială, transmisă marţi după amiază de ANI. 

“În legătură directă sau indirectă…”

Bărbatul, angajat în cadrul sectorului operativ al unităţii de detenţie şi având calitatea de funcţionar public cu statut special, a fost – timp de 10 luni – şi angajat al unei firme private, iar atribuţiile pe care le-a avut Ardelean-Oltean în sectorul privat aveau legătură cu calitatea de slujbaș al statului, susține ANI. 

Concret, documentul Agenţiei de Integritate arată: “În perioada 06 aprilie 2017 – 19 ianuarie 2018, a exercitat simultan funcţia publică cu statut special în cadrul Penitenciarului Oradea şi calitatea de angajat în cadrul unei societăţi comerciale, atribuţiile desfăşurate de către acesta în sectorul privat, fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate în calitate de funcţionar public cu statut special”. 

Astfel, potrivit ANI, agentul din Penitenciar a încălcat prevederile Legii nr. 161 din 2003, mai exact cele din articolul 96, care arată că: “funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Ce relevanţă are?

Contactat de BIHOREANUL, Ionuţ-Mihai Ardelean-Oltean n-a vrut să detalieze și nici să spună ce atribuţii a avut în firma privată la care a lucrat. “Nu înţeleg ce relevanţă are pentru dvs. treaba asta…”, a spus angajatul Penitenciarului. 

În schimb, bărbatul a susținut că nu a fost anunţat oficial de ANI despre faptul că este incompatibil, menționând totodată că “dosarul nu e gata”, deşi Agenţia a făcut publică informaţia privind constatarea stării de incompatibilitate a acestuia,

 » sursa: ebihoreanul.ro