Sesiunea parlamentară începe în forță. Radu Grădinaru: AUR vine cu soluții coerente la problemele generate de criza energetică

Coaliția PNL-PSD a reușit performanța de a cufunda România într-o criză de proporții. Clasa politică aflată la guvernare a demonstrat că este depășită de complexitatea problemelor și că nu are niciun fel de soluții în afară de a-și cumpăra bunăvoința presei. La începutul sesiunii parlamentare, deputatul AUR Radu Grădinaru, îngrijorat de direcția în care se îndreaptă țara, le-a transmis românilor că există oameni politici, adevărați patrioți, care depun eforturi pentru a găsi cele mai bune soluții în contextul crizei economice actuale. În acest context, Grădinaru a prezentat prioritățile Alianței pentru Unirea Românilor pentru următoarea perioadă.

Deputatul Radu Grădinaru a anunțat că AUR va depune mai multe proiecte legislative menite în domeniul energiei, al agriculturii și al educației, care răspund nevoilor actuale ale societății. De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor vine cu propuneri interesante și în domeniul fiscal și cel al stimulării natalității.

Astfel, în ceea ce privește criza energetică, soluția propusă de AUR este fuzionarea Hidroelectrica cu Complexul Energetic Oltenia. În acest fel, susține deputatul AUR, se va face un mix energetic în interiorul companiei, care rezultă, cu capacități de producție diversificate: hidro, termo-cărbune, gaz, păcură și solară.

„În urma acestei fuziuni, se va pondera prețul final al energiei produsă de această companie, având în vedere că Hidro produce mai ieftin, iar CEO mai scump. Se va ajunge la o medie pe care să o poată suporta mai bine românii”, a punctat Radu Grădinaru.

În domeniul agriculturii, AUR va depune un proiect de lege care prevede înființarea unei Bănci agricolă de stat care să se ofere agricultorilor credite pe termen lung cu dobânzi mici. În acest fel, fermierii vor avea fondurile necesare pentru a-și face sisteme de irigații, depozite de legume și capacități de depozitare.

Radu Grădinaru a mai spus că Alianța pentru Unirea Românilor vine în sprijinul familiilor cu mai mulți copii: pentru părinții care nu au suficiente posibilități materiale, AUR va depune un proiect de lege prin care cei mici să-și continue studiile și să-și dezvolte noi abilități..

O altă propunere de lege prevede modificarea Codului fiscal: „ este vorba de o taxă pe venit sau pe cifra de afaceri. În acest fel, „nimeni nu-și mai ascunde cheltuielile, să-și ascundă profitul prin cheltuieli false sau prin cheltuieli în grupul de firme. Totul e mai transparent, totul este mai ușor de verificat și totul este în beneficiul tuturor. Și al statului și al firmelor care știu astfel la ce să se aștepte cu privire la impozitele pe care le vor plăti”, a punctat deputatul AUR.

În contextul începerii noului an școlar, Radu Grădinaru a subliniat că AUR se opune vehement noilor prevederi pentru Educație asumate de ministrul Sorin Cîmpeanu. „Acestea vor duce la scăderea calității învățământului în România, instituie o contraselecție legală și contraperformanță”, a avertizat deputatul.