ROPRES

Senatorul Dorinel Cosma a sesizat autorităților deficiențele Spitalului Municipal Dorohoi. Ce a transmis Ministerul Sănătății

Distribuiți acest articol!

Spitalul Municipal Dorohoi funcționează într-o clădire veche, ca majoritatea spitalelor din Românie, iar pacienții se plâng de condițiile insalubre în care sunt nevoiți să se trateze. Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani a sesizat Ministerului Sănătății acest caz și a cerut clarificări cu privire la ancheta desfășurată de Direcția de Sănătate Publică.

Pacienții care ajung la Spitalul Municipal Dorohoi sunt întâmpinați de gândaci, pereți scorojiți și saloane insalubre. Condițiile au ajuns în atenția publică, după ce o mămică din județul Botoșani a expus fotografii și materiale video care prezintă condițiile improprii în care sunt tratați pacienții internați în acest spital. În acest context, senatorul Dorinel Cosma a sesizat situația deosebit de gravă Ministerului Sănătății, care a transmis un punct de vedere. Astfel, potrivit informațiilor, deficiențele sesizate de către pacienți au fost constatate și de către inspectorii sanitari:

„au fost constate deficiențe privitoare la dezinfecție (au fost utilizate insecticide care nu au avut efecte așteptate), distribuția apei calde, precum şi la starea fizică a mobilierului şi încăperilor, pentru care au fost dispuse de remediere. Urmare recontrolului au fost constatate evoluţii în cadrul lucrărilor de renovare si modernizare, remedieri în distribuţia apei calde, precum şi în cazul dezinsecţiei”.

De asemenea, pentru această unitate spitalicească sunt prevăzute lucrări de înlocuire şi modernizare ale instalaţiei electrice în cadrul proiectului de construcție şi reabilitare. În plus, „unitatea sanitară a prevăzut introducerea sistemului European „Sisteme de distribuţie de gaze medicale comprimate şi vid” ISO 7396-1:2016”.

În răspunsul transmis de ministerul în cauză se precizează că, în cadrul unităţii sanitare este angajat un bioinginer medical, care asigură monitorizarea echipamentelor medicale. De asemenea, unitatea sanitară are încheiate contracte cu societăți specializate pentru mentenanța echipamentelor şi aparaturii.
Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...