Senatorul AUR Sorin Lavric îl interpelează pe ministrul Transporturilor privind reabilitarea DN 15

Drumul Național 15 Bicaz – Poiana Largului se află într-o stare deplorabilă: este plin de hârtoape și grav afectat de alunecările de teren. Încă o dovadă că infrastructura este la pământ în județul Neamț, ceea ce reprezintă o piedică în calea dezvoltării regiunii. Niciun investitor nu este dispus să aloce fonduri pentru stimularea turismului ținând cont de modul dezastruos în care se prezintă DN 15.

„DN 15 sau drumul suspinelor cum îl numesc localnicii din zonă este drumul care face legătura dintre localitatea Poiana Largului și orașul Bicaz întinzându-se pe unul dintre malurile lacului Bicaz care, înconjurat de munți, dă naștere unui peisaj cum rar îți este dat să întâlnești, dar tot acest peisaj de poveste este umbrit de realitatea cu care se confruntă toți cei care străbat zona. Un drum plin de hârtoape și grav afectat de alunecările de teren face aproape imposibilă contemplarea peisajului mirific al zonei.

Am aflat ulterior din presă faptul că «acest drum, închis pentru mai bine de doi ani, primise doar mici reparații prin locurile esențiale și periculoase, adică prin cele 73 de puncte de calamitate, zone afectate de alunecările de teren, lucrări încheiate cu un an întârziere»”, punctează senatorul AUR.

În acest context, senatorul AUR Sorin Lavric a înaintat o solicitare către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, privind măsurile concrete și imediate ce vor fi luate pentru reabilitarea acestui drum național.