Senatorul AUR Andrei Busuioc critică ipocrizia președintelui Iohannis

De la apariția ei ca stat modern, România s-a confruntat cu numeroase crize și situații dificile, dar de cele mai multe ori a avut în frunte bărbați vizionari, patrioți adevărați care au știut să o scoată din calea furtunilor. Din păcate, astăzi țara noastră a ajuns să fie condusă de niște politicieni lipsiți total de patriotism și de empatie pentru suferința semenilor lor. Niște politicieni care au dat legi românilor, dar ei înșiși au fost primii care le-au încălcat, ținând congrese și manipulând statisticile medicale, în folosul intereselor lor meschine, partinice. Consecințele atitudinii lor iresponsabile le simțim astăzi cu toții: spitalele sunt pline, oamenii mor cu zile, nu doar de Covid, ci și de alte boli, neglijate pe fondul pandemiei.

Știți că este o vorbă românească – peștele de la cap se-mpute. Dacă România ar fi avut conducători responsabili, criza aceasta nu ar fi existat. În alte țări europene guvernele s-au mobilizat, au investit, s-au zbătut pentru cetățenii lor. La noi, după aproape doi ani de pandemie, nu s-au modernizat spitale, nu s-au dotat sălile ATI, nu s-au procurat aparatură de specialitate și nici medicamente. În schimb, s-au cumpărat zeci de milioane de vaccinuri, care acum sunt aruncate la canal, pentru că expiră”, spune senatorul AUR, Andrei Busuioc.

Senatorul critică ipocrizia președintelui Iohannis, care avea posibilitatea de a desemna un premier independent, apolitic, capabil să gestioneze situația până la ieșirea din iarnă, urmând ca apoi politicienii să se întoarcă la popor, prin declanșarea alegerilor anticipate. „Este clar că acest guvern PNL, demis în Parlament, nu mai are nicio legitimitate. Nu poți să conduci, ca partid, o țară  când nu te-au votat nici măcar un sfert dintre alegătorii români și nu poți forma o coaliție credibilă. Dar președintele Iohannis se încăpățânează să joace la cacealma, desemnându-l în bătaie de joc pe Cioloș, tocmai pentru că știe că nu are nicio șansă, pentru ca apoi să încredințeze formarea guvernului tot marionetelor lui din PNL, care vor fi sprijinite de PSD. Și astfel vom vedea cum sub ochii binevoitori ai premierului de la Grivco, adică domnul Iohannis, se va reface USL. Pentru că miza PNL și PSD sunt miliardele împrumutate de la UE și nu bunăstarea românilor”, a mai spus senatorul AUR.