Senator AUR: Ce măsuri va lua Ministerul Sănătății pentru a salva Spitalul Municipal Mangalia?

Senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu a criticat lipsa de reacție și de interes a Ministerului Sănătății în ceea ce privește situația semnalată anterior privind posibila vânzare a Spitalului Municipal Mangalia. Unitatea spitalicească aparține de Primăria Mangalia, care susține că nu are suficiente fonduri pentru a asigura plata chiriei – 10.000 de euro/lună.

Mateescu a făcut o interpelare către Ministerul Sănătății în luna mai referitor la această situație, însă răspunsul a fost evaziv. Cele invocate în replică la interpelarea parlamentară adresată este de genul „nu e de competenţa mea, autorităţile locale trebuie să rezolve, eu mă spăl pe mâini”. Adică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii care au invocat anii trecuţi necesitatea renovării spitalelor şi a creării de spitale suport COVID, acum nu au nici o reacţie ?, precizează senatorul AUR.

Acest lucru este fals, susține Mateescu, ministerul poate exercita drept de preempțiune, ca instituție publică centrală principală în domeniul sanitar. În acest context și având în vedere că Spitalul Municipal Mangalia este suport COVID, parlamentarul solicită ministrului Sănătății Ioana Mihăilă să precizeze care este rolul MS pentru a găsi soluții ca instituție responsabilă în domeniul sanitare pentru  salvarea acestei unități medicale.