Șeful Statului Major al R. Moldova era conservă GRU

Preşedinţia de la Chişinău a anunţat că distincţiile de stat oferite lui Gorgan în 2006 şi 2015, dar şi gradele militare ale acestuia vor fi retrase. Totodată, instituţia prezidenţială a menţionat că „astfel de crime împotriva statului trebuie pedepsite în cel mai aspru mod pentru trădare de patrie”.

Șeful Statului Major al Republicii Moldova ar fi transmis date secrete către temutul serviciul secret rus GRU, arată o nouă anchetă a publicației The Insider, relatează Nexta.

Sursa citată menționează că a avut acces la mesajele de pe Telegram ale fostului șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, mesaje transmise către legătura acestuia din GRU, colonelul Alexei Makarov.

Gorgan a raportat regulat despre situația politică internă din republică și a transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului Apărării al Ucrainei, care au achiziționat echipament militar și obuze pentru forțele lor armate, arată sursa citată.

Igor Gorgan a lucrat în Statul Major până la sfârșitul anului 2021, pe când noul președinte Maia Sandu a decis să-l treacă în rezervă. Din iulie 2023 a început să lucreze la ONU.