Șeful spionajului rusesc, reacție haluciantă după decesul lui Aleksei Navanîi: „Oamenii au o particularitate: mor”

Moartea subită, la doar 47 de ani, a opozantului rus Aleksei Navalnîi naște, în continaure, un val de controverse. Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa. Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, spune că liderul opoziției ruse a murit de „moarte bună”. „Oamenii au o particularitate: mor”, a spus șeful spionajului rusesc.

„Nu cred că a fost vorba de vreun plan special, dar, din păcate, oamenii au o particularitate: mai devreme sau mai târziu viața se termină, mor. Navalnîi a murit de moarte naturală, da”, a declarat Narîșkin, întrebat fiind dacă forțele occidentale au fost implicate în moartea lui Navalnîi, potrivit agențiilor de știri rusești, citate de Reuters.

„Desigur, este destul de revoltător când în Occident „se execută dansuri satanice” în jurul sicriului lui Navalnîi”, a spus el susținând că Occidentul a profitat propagandistic de pe urma acestei morți. „Este imoral, josnic și lipsit de etică. Ce altceva ar mai fi de spus? A fost total previzibil”, a arătat el.

Navalnîi, cel mai proeminent opozant al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a murit luna trecută, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penală din Arctica. Susținătorii săi au susținut că a fost ucis.