Șeful Ryanair: Sistemul de azil este o escrocherie

Michael O’Leary, directorul companiei Ryanair, a declarat că sistemul de azil este o ”escrocherie totală” și că solicitanții de azil ”nu sunt refugiați”, pentru că vin din țări sigure și își aruncă pașapoartele în toaletele avioanelor. Șeful Ryanair, care este și membru în comitetul director al Grupului Bilderberg, a fost întrebat cum se face că în Irlanda pot ajunge oameni fără niciun document, cu zborurile Ryanair.

”Da, pentru că le aruncă în toaletă înainte de a ateriza la Dublin, le arunca direct în toaletă”, a spus O’Leary. El a spus că cetățenilor non-UE care se îmbarcă din state UE în zboruri către Irlanda ar trebui să le fie fotografiate pașapoartele la controlul de frontieră, iar detaliile să fie trimise autorităților irlandeze. Acest lucru a fost imposibil de făcut cu imigranții economici, a mai spus șeful Ryanair.

”Apar aici… e o totală escrocherie și aceștia nu sunt refugiați. Unul dintre lucrurile care mă scoate din minți este că în Irlanda ei sunt tratați ca refugiați, însă ei vin din Marea Britanie sau din Franța”. ”Nu vine nimeni din Afganistan, din Kenya sau din Siria, pentru că nu sunt zboruri directe spre Irlanda. Vin din Marea Britanie sau Franța. Care este persecuția din Marea Britanie, Franța sau Germania?” ”Ar trebui să avem grijă de refugiați, am o mare simpatie pentru ucraineni, însă oamenii care ajung la noi venind din Marea Britanie, Franța sau alte state UE ar trebui întorși de la frontieră în țările din care au venit”.

O’Leary spune că este greu să urmărești cu ce zbor au venit imigranții, ce loc au avut în avion, pentru că ”își aruncă la toaleta toate documentele. Și toți au documente atunci când se îmbarcă într-un avion Ryanair”.

În Irlanda a crescut numărul imigranților economici. Mulți dintre ei locuiesc în tabere de corturi în orașele mai mari, în special în capitala Dublin. Pe de altă parte, datele oferite de Oficiul Federal pentru Migrație din Germania arată că 57% dintre solicitanții de azil nu au documente de identitate, nu pot dovedi ce vârstă au, care este țara de origine. În 2023, procentul era de 48%.