Şeful programului NASA pentru misiuni cu echipaj uman a demisionat înaintea unei lansări de pe sol american

Directorul programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA, Doug Loverro, a demisionat, potrivit unui document intern adus marţi la cunoştinţă angajaţilor agenţiei, cu doar o săptămână înaintea unei misiuni programate care ar urma să trimită doi astronauţi în spaţiu de pe solul american pentru prima dată după anul 2011, scrie Agerpres, citând Reuters.

Demisia pune capăt scurtei misiuni a lui Loverro în cadrul agenţiei, care a avut drept obiectiv supervizarea viitoarelor lansări ale astronauţilor şi trimiterea unor misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

”Administratorul asociat al programului pentru misiuni cu echipaj uman, Doug Loverro, a demisionat din funcţie începând cu data de 18 mai”, se mai precizează în înştiinţarea trimisă marţi angajaţilor şi consultată de Reuters.

Potrivit aceluiaşi document, Ken Bowersox, administrator asociat adjunct şi fost astronaut, va prelua funcţia lui Loverro până când va fi numit un înlocuitor permanent.

Purtătorul de cuvânt al NASA nu a dorit să ofere detalii suplimentare.

Într-un e-mail trimis colegilor şi consultat de Reuters, Loverro a precizat că plecarea sa are la bază ”efectele acţiunilor personale”, menţionând, fără să ofere prea multe explicaţii, ”riscurile” pe care le-a luat pentru a respecta termenul limită al agenţiei americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro