Șeful diplomației ucrainene, despre vizita lui Biden la Kiev: Un „semnal clar” că „nimănui nu-i este frică” de Rusia

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a declarat că vizita-surpriză efectuată de preşedintele american Joe Biden la Kiev transmite un semnal clar că „nimănui nu îi este frică” de Rusia.

Kuleba a elogiat vizita liderului de la Casa Albă în capitala Ucrainei, considerând-o drept o „victorie a poporului ucrainean şi a preşedintelui Volodimir Zelenski”.

Într-un comunicat citat de Reuters, şeful diplomaţiei ucrainene a spus că vizita este una „istorică” şi că atât Biden, cât şi Zelenski au rămas încântaţi de convorbirile purtate luni.

„Această vizită este victoria poporului ucrainean şi a preşedintelui Zelenski. A fost efectuată în pofida a tot pentru binele victoriei Ucrainei şi a întregii lumi libere. Este un semnal clar pentru mlaştină – nimănui nu-i este frică de tine!”, a reacționat Dmitro Kuleba.

Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Joe Biden pentru că a venit la Kiev „într-un moment foarte dificil”.

„Această discuţie ne aduce mai aproape de victorie. Astăzi negocierile noastre au fost foarte fructuoase… Au fost foarte importante şi cruciale”, a declarat președintele ucrainean.

Este „un semnal clar că tentativa Rusiei de relansare nu va avea nicio şansă”, a spus Zelenski, potrivit unui jurnalist care a făcut deplasarea împreună cu Biden.

„Rusia vrea să şteargă Ucraina de pe hartă. Războiul de cucerire al lui Putin eşuează”, a declarat la rândul său Joe Biden.