Şeful biroului Interpol Moldova, Viorel Ţentiu, a fost arestat pentru 30 de zile în cazul de corupţie legat de ştergerea notificărilor roşii din baza Interpol

Şeful Biroului Interpol din Republica Moldova, Valentin Ţentiu, suspect în dosarul privind manipularea notificărilor de alertă roşie şi a altor date Interpol, va sta în arest preventiv pentru 30 de zile, au decis joi magistraţii Judecătoriei Chişinău.

Avocatul şefului biroului Interpol de la Chişinău a declarat că va ataca hotărârea la Curtea de Apel, relatează TV8.md. „Cu siguranţă vom folosi căile legale de contestare prevăzute de procedura penală”, a spus apărătorul şefului Interpol de la Chişinău, precizând că clientul său pledează nevinovat.

Poliţia din Republica Moldova, ajutată de colegi francezi şi americani, a efectuat marţi raiduri la zeci de adrese în cadrul unei anchete privind un presupus complot pentru a bloca acţiunile Interpolului împotriva infractorilor fugari. Veronica Dragalin, procurorul-şef anticorupţie al ţării, a declarat într-o conferinţă de presă că operaţiunea a fost lansată pe baza informaţiilor furnizate luna trecută de procurorul financiar al Franţei, care a acţionat la cererea Interpol. Biroul Federal de Investigaţii al SUA a fost, de asemenea, implicat, la fel ca şi oficialii britanici, a spus ea.