Secretarul american al Apararii sustine importanta „mentinerii canalelor de comunicare” cu Rusia

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a avut, vineri, o convorbire cu omologul sau american, Lloyd Austin, a anuntat Ministerul rus al Apararii.

„Au fost abordate mai multe chestiuni de actualitate privind securitatea internationala, printre care situatia din Ucraina”, a indicat Ministerul intr-un comunicat.

Potrivit Reuters, aceasta este a doua convorbire intre cei doi inalti oficiali de la inceputul razboiului din Ucraina. Pentagonul a confirmat discutia telefonica, insa a refuzat sa ofere detalii despre primul apel din luna mai intre cei doi oficiali, spunand doar ca Austin a subliniat „importanta mentinerii canalelor de comunicare” in contextul razboiului din Ucraina.

Dar, tot potrivit Pentagonului, Lloyd Austin a avut de asemenea o convorbire cu ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov, pe care l-a asigurat din nou asupra „angajamentului de neclintit al Statelor Unite de a sustine capacitatea Ucrainei de a contracara agresiunea din partea Rusiei”.

Potrivit The New York Post, la inceputul conflictului din Ucraina, Statele Unite si Rusia au stabilit o linie telefonica pentru a preveni calculele gresite si escaladarea situatiei in regiune. Linia telefonica se afla la sediul Comandamentului european, sub comanda generalului USAF Tod Wolters.